Під Павлоградом планують збудувати сміттєпереробний завод

1921
Фото zt-rada.gov.ua

У Павлограді зайнялися питанням створення сміттєпереробного  заводу. На сесії міської ради 30 серпня депутати дали згоду, щоб комунальне підприємство «Затишне місто» стало співзасновником нової юридичної особи — ТОВ «ЕКО ЕНЕРГІЯ ПАВЛОГРАД».

«Буде створено нове підприємство для будівництва сміттєпереробного заводу. Або на базі існуючого полігону, або поблизу, тому що треба використовувати і нове сміття, і те, що вже знаходиться на полігоні», — розповів начальник управління комунального господарства і будівництва Андрій Завгородній.

Мова йде про будівництво «легкої споруди», ангару з обладнанням. Заводу не потрібні інженерні мережі, він працюватиме циклічно, на енергоресурсах, які вироблятиме сам. Потрібні під’їздні шляхи.

Нагадаємо, що полігон твердих побутових відходів біля Павлограда вже давно заповнений сміттям, на ньому регулярно відбуваються пожежі, сміття не перероблюється, а просто звозиться туди зі всього регіону. В рік на полігон звозять до 50 тис. т твердих побутових відходів.

За умови побудови і запуску заводу, міський бюджет зможе отримувати кошти за сміття. Спалення сміття на високих температурах дозволить виробляти біогаз, електроенергію, мазуту.

Читайте також: Под Павлоградом загорелись сухая трава и полигон ТБО (ВИДЕО)

Читайте також: «Полигон опасен»: на свалку под Павлоградом выехала специальная комиссия (ФОТО)